Què busques del blog?

dimecres, 14 de març del 2018

II Escola de famílies.

 Hem començat l'any amb la II Escola de famílies programant tres xarrades al voltant de temes tan interessants com la disciplina positiva, l'ús de les noves tecnologies i la sexualitat en els nostres fills.
Les xerrades són totalment gratuïtes i obertes a tot el públic.
Adela Miñana, mestra de primària i facilitador en DP, va obrir el cicle de xerrades i ens va explicar què era allò de la disciplina positiva i la importància d'educar des del respecte i l'amor, així com amb fermesa. Va parlar sobre la importància d'educar sense càstics ni reforços i el valor de connectar abans de corregir.  Temes com el valor de la comunicació , validar sentiments i emocions es van posar sobre la taula. Una proposta molt interessant, que va tindre molta participació de públic.
Ací teniu més informació:
EMOTIVA DP GANDIA 

La segona activitat va ser a càrrec d'Andrés Serra, psicòleg clínic i tècnic de la Unitat de prevenció de conductes addictives de la Mancomunitat. Va diferenciar entre ús, abús i dependència.  Va posar en valor el paper dels pares en la detecció  i prevenció . Va fer una anàlisi crítica sobre el comportament dels pares i mares en l'ús dels mòbils i xarxes socials. Ens va donar pautes sobre un bon ús d'internet o els videojocs. Va proposar que provàrem a desconnectar i sentírem la sensació d'apagar el mòbil. Llàstima que esta segona vegada el públic no va respondre i érem unes 8 persones!
Us deixem un vídeo molt interessant...


L'última proposta ha sigut un taller per Mayte Ahuir, psicòloga i sexòloga. Hem reflexionat sobre el paper de la sexualitat, i com es mostra  en els xiquets i xiquetes, des de les primers edats.
Hem acabat la 2a edició d'Escola de Famílies amb una sensació agredolça. Per una banda, els temes han estat interessants però la falta d'implicació i participació de les famílies, ens farà reflexionar sobre futures edicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada